De Huisjuf

Het huisklasje - samen leren, samen spelen


Leren vanuit verbinding,

met jezelf, de ander en de wereld om je heen.


Een dag bij de huisjuf kenmerkt zich door een professionele begeleiding (leerkracht & kinderyogadocent), huiselijke sfeer in kleine groep (max. 6) en is kindgestuurd.

Een dagje bij de huisjuf...​Bij het binnenkomen wil ik de kinderen de ruimte geven om op adem te komen, even niets te moeten, gewoon te mogen zijn… Ons huisklasje heeft een kwalitatief aanbod van natuurlijk speel -en bouwmateriaal, boeken, knutselmateriaal, een rusthoekje,... Intussen kan mama of papa nog een koffie of theetje drinken, nog even overleggen met de Huisjuf. Bij mooi weer gaat dit buiten door, op het terras.

Wanneer iedereen aanwezig is en wat tijd heeft gehad om te aarden, neem ik de tijd om met ieder kindje een gesprekje aan te gaan.  We steken een lichtje aan, trekken een eigenwijsje en wie wil mag ook zijn handen inwrijven met lekkere massageolie. "Wat heb jij vandaag nodig? Kracht, relax of blij?"

Daarna kunnen de kinderen terug vrij spelen, de Huisjuf zorgt voor een rijke leeromgeving die het leren en de leergierigheid stimuleert. Kinderen die leerplichtig zijn kunnen tijdens dit moment uitleg krijgen over bepaalde leerstofonderdelen of oefeningen maken die het kind van thuis meekreeg (in overleg met de ouders).

Rond 12u ruimen we op en is het tijd voor de lunch. De kinderen brengen het eigen lunchpakket mee, zo kan er rekening gehouden worden met het voedingspatroon van ieder kind. Na het eten legt de Huisjuf leesboeken & puzzels klaar, zo kunnen de kinderen kiezen voor wat rustigere activiteiten terwijl de Huisjuf de tafel afruimt en alles klaarzet voor de begeleide activiteit.

De gezamenlijke geleide activiteit (kinderyoga, knutselen, een gezelschapsspel,...) begint steeds met een verhaal dat voorgelezen wordt en is geïnspireerd door de jaarfeesten en de seizoenen. De nadruk ligt op het samen-zijn, het samen be-leven. De kinderen kunnen hier vrij aan deelnemen. Dit is geen verplichte activiteit maar een aanbod waar het kind op kan ingaan.

Na deze activiteit kunnen de kinderen terug vrij spelen, we proberen dit zoveel mogelijk buiten te doen. Tot mama en/of papa er terug zijn en de kinderen jullie naar hartenlust kunnen vertellen over hun avonturen! 

De kinderen kunnen gebracht worden tussen 8u30 en 9u30

De kinderen kunnen afgehaald worden tussen 14u30 en 15u

Geïnspireerd door

natuurlijk (Jean Liedloff) &

onvoorwaardelijk (Alfie Kohn) opvoeden

en de Steinerpedagogie

Praktisch:

Schooljaar 2021-2022: elke vrijdag.

Leeftijd:

3 tot 12 jaar

Prijs:

De prijs voor een volledige dag bij de huisjuf bedraagt 25 euro voor het eerste kind, 20 euro voor het tweede kind en 15 euro voor het derde kind van het gezin, je kiest zelf hoeveel dagen je kind komt, want ieder kind en ieder gezin heeft andere behoeftes en daar wil ik rekening mee houden.


Wat zit er in de prijs inbegrepen?

  • Kleinschalig, maximum 6 kinderen per dag vanaf 3 jaar.
  • Een ruim aanbod aan speel-en leermaterialen,
  • Professionele begeleiding van het kind, didactisch en socio-emotioneel.
  • 2 gezonde tussendoortjes en de hele dag door water.
  • Alle materialen die gebruikt worden bij de Huisjuf.


Interesse?

Stuur een mailtje naar

[email protected]

Adres:

Cortewildestraat 63, 7781 Houthem.

Het is een heel klein, lief dorpje waar je zo voorbijrijdt. Maar eigenlijk is het heel vlot bereikbaar! 10 minuutjes van Ieper, 15 minuutjes van Menen, 10 minuutjes van Wervik, 25 minuten van Kortrijk.

Enkele troeven:

* Aandacht voor elk kind, dankzij de kleine groep.

* Een rijke en stimulerende leer-en speelomgeving met aandacht voor hoofd, hart en handen.

* Door een gediplomeerde leerkracht en kinderyogadocent.

* Terug naar een natuurlijk vorm van leren waar jong en oud leren van elkaar.

* En dit in een warme en huiselijke sfeer.